Ta makten över din höst

Corona vände upp och ner på våren för de flesta. Sommaren var inte som den brukar, men bjöd förhoppningsvis ändå på lite frihet och återhämtning. Nu är det höst. Vad ska man ta sig till?

Kanske är det fler än jag som famlar lite när tillvaron får nya konturer, igen. Formerna för arbete och socialt umgänge knådas ett varv till och man försöker förhålla sig så gott man kan. Över tid växer säkert fram nya sätt att tänka och göra som funkar, i vardagen som den vecklar ut sig hösten 2020.

Improvisation i all ära, men en del av oss hade nog också idéer om sånt vi ville prioritera. Små eller stora förändringar vi gick och tänkte på under våren och sommaren. Saker vi insåg att vi mår bra av. Sånt vi ville ha mer av. Du kanske hittade någon ny liten rutin? Den där dagliga pausen, morgonpromenaden, nya matvanan, eller vad det nu var… Finns den kvar? Är det dags för en nystart? Eller för att prova något annat?

Det är värt att tänka på hur vi vill använda vår tid och energi. Innan höstens stegrande tempo sätter klorna i all kapacitet att tänka längre än näsan räcker.


PS. När du väl vet vad du vill, tänk då på att inte bara förlita dig på vilja och envishet. Se vad du kan göra för att få ditt projekt att kännas mindre krävande, mer givande och lättare att komma ihåg. Då ökar chansen att det slår rot. En hel del av detta handlar om vad du har framför ögonen. Styr situationen – annars styr den dig och din höst. Klicka här, för att läsa en nyskriven text om just det.

@beteendemekanik på instagram kan vara ett bekvämt sätt att ta del av tankar från den här sidan. Du kan också prenumerera på inlägg, automatiskt till din mejl här (du kan alltid ångra dig sen):

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com