Om

Henrik Sjödin

Mitt specialområde är konsumentbeteende. Det är där har jag min doktorsexamen och mitt yrke. Om man vill kan man säga att jag nu ägnat mer än tjugo år åt att försöka förstå hur upplevelser och beteenden formas och uttrycks när det finns konkurrens om uppmärksamhet, tid och energi. Det finns kvar att lära. Inte alltför sällan kan jag känna mig lite för vetgirig för mitt eget bästa och ha svårt att sluta läsa och tänka. På det viset samlar jag på mig en del insikter och lärdomar kring beteendeförändring även på det personliga planet, som jag har märkt att andra också tycker är intressanta. Så det är väl det jag gör här, tänker jag. Pytsar ut lite rön och egna tankar som möjligen kan vara av intresse för fler än mig själv.

På min LinkedIn-sida hittar du mer innehåll kring konsumentbeteende, följ mig gärna där. Bland annat gör jag varje vecka ett svep bland datapunkter som berättar något om hur vi beter oss som konsumenter. Resultatet är fem korta noteringar som belyser vår samtid och tycks kunna väcka en tanke eller två. Jag lägger också regelbundet upp mini-intervjuer med personer som har initierade och intressanta perspektiv på beteende.

Till vardags arbetar jag med analys och rådgivning inom marknadsföring på Åkestam Holst / NoA. Jag är också Sveriges Marknadsförbunds rådgivare inom konsumentbeteende och kundinsikt.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com